Laughter is the best medicine

*Hey Lover
Hello there, My friends are all awesome dude! Hence my name is Ain. Going to be 15 this 2013. Was born on 22nd October. I'm proud of being Malaysian and don't you dare say something bad to my wonderful country. I'm a song lover and that's a fact Get to know me first before you judge me okay? Thanks for understanding me. I don't have Precious thing but i Do have precious PERSON in my life. Sometimes i'll be crazy, sometimes i'll be naughty, But i'll always be kind to someone who always put a sweet smile on my face. I hate to be judged by people, even YOU right? Make me as your friend okay? And last, do follow me and i'll hit you back :D


I always be happy because they are beside me

A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.


I really wonder how you feel on these nights so alone

♥ My Awsome Family ♥ Aisyah Nur Syifaa ♥ Nurul Farah Hanim ♥ Aina Husna ♥ Mira Syahirah ♥ Zima Ahmad ♥ Syafika ♥ Asyraf ♥ Fatihah Yusof ♥ Sharifah Nurul Ashikin ♥ Ikhwan ♥ Fatin Liyana ♥ People around me ♥ Template by Elle @ satellit-e.bs.com
Banners: reviviscent
Others: (1 | 2)


“I cure my broken heart with my lovely smile”

Forgive me
Wednesday, 11 January 2012 || 6:20 pm

Assalamualaikum :) Jawab, jgn tak jawab. Berdosa ;D


Sure, harini hari yang penat -.-' Aku pun tak tahu kenapa, nak kata bnyk gerak, tadek pula aku turun naik tangga. Mmg ad turun naik. but tu untuk hal penting je. Haih, okayy, time pagi-pagi tadi okay jelah aku neh. masuk je tengah hari, yarabbi! Mood hilang entah kemana?! time arab tdi, first mmg frust -.-' Dengan kerja aku yg tak siap lagi. Takut umi check nnt, aku tak siap kerja, mampus aku nanti :'( Tapi umi bgi nyanyi lagu . Laisa fi thijni rhganaii <-- Maksud dia, TIADA KEBAHGIAAN DI DALAM PENJARA . actually, lagu tu lagi hidustan . Tapi mcm aku pernah dgr . Watebaaaaah!


Lpstu umi check buku karangan, dy kata, kebanyakkan ramai yg meniru. Aku mengaku mmg aku ada meniru, nak tahu kenapa? sbb kalau salah, aku takut umi mrh aku. Okay aku silap, than dia cerita psl kak Hidayah, Kak Farhana Aqilah, dan Abg Wan Muhammad Aqib. Dia kata, dieorang ni, dulu buat ayt semua berterabur. Ayat tunggang langang . Mmg hancur bahasa. Tapi atas usaha dan ingin belajar, arab diorang time Pmr A :') Bayangkan, dari E dapat A. Okay, aku tumpang bangga brother. Tahun dpn aku pula yg Pmr. Aku nak tngok result arab aku mcm mna nanti ! Tahun ni aku kena push diri aku.


Than umi cerita lgi auww, dia kata, time dia pergi belajar di Jordan dulu, umi ckap dgn orang Arab, Bahasa Baku. So, org arab pun ketawakan umi. First dy mengajar, bergetar-getar kaw tahu? Dgn nak ckap SELAMAT PAGI dalam bahasa arab pun taktahu :'( Sedeh. Okay dah tahu, IJLISU .. Dia kata, kalau tak faham tanya. Okay time tu aku takut gila. Sebab dia garang sesangat. Aku nak tanya pun boleh terbantut kau tahu? Aku ni down lah sikit kalau aku kena sergah bagai. Aku ni lemah sikit. Aku mengaku dulu mmg aku tak suka dgn umi. Sbb dia garang. Just tu je! Mmglah, siapa suka kalau cikgu garang, lepastu dia suruh pakai tudung labuh. Lagi lah aku menyirap! Bertambah-tambah aku tak suka dekat umi. *Aku minta maaf umi :'(


First day school, aku pakai tudung biasa. Sbb tudung labuh tu aku tak beli lagi. Sebenarnya niat aku, tak nak beli -.- Tapi second day pun aku dah kena tegur mcm mna? terpaksa lah beli. Pakai mmg menyirap gila aku nehh. Aku tak malu, tapi aku rimas :[ okay lepastu semalam umi nak check buku, mmg takut aku. Than time tuu tern aku kena panggil. Menggigil-gigil weh! okay, terpaksa lah berhadapan dgn umi, muka umi masam. Aku takut :3 okay, dia tnya aku suka warna hitam ke? first aku blur sbb terlampau takut, aku main angguk je. Than, dah duduk. Umi bagi semua perkataan Lu'batun sya'biatun. Kena bina ayat. okay aku surrender. Aku tak buat pun, tapi aku tiru kawan . *Maafkan aku Umi :'(


Lepastu dia cerita mcm-2 kerenah Abang-2 aku dan Kakak-2 aku sekalian, time mcm mna diorang boleh dapat A. Dia ckap, kalau banyak salah lagi bagus. Saat tu, perasaan halus terbit, sikit jee. Semangat nak belajar. Okay tak sepenuh lagi aku semangat. Dia cakap, diorang dulu pun, mcm aku ni. Mmg gelabah, bina ayat pun tunggang langgang. Berceramuk . Mana ada belajar senang. lepastu umi cakap, kalau nak pandai, jgn tiru orang *terasa. Aku akui dia garang. Aku pun mudah menyerah. Muka time tu dah hampa gila. Menyesal! Dia kata, kalau aku dapat E sekalipun, jangan MENYERAH! 


Okay, time tuu, aku dah tak takut nak tanya dia bila aku tak faham. Aku dah mula bercakap dengan umi. Aku dah mula berani dengan umi. Umi baik sebenarnya. Ain janji umi, i'll do the best for you :') Harap aku berjaya satu hari nanti. Thankyou Umi sbb dah sedarkan Ain dari mimpi. Kalau Ain terus dan terusan meniru, entah apa jadi dengan Ain ni :') I promise Umi :)


MAAFKAN AKU UMI, SEBAB DULU AKU PERNAH MENGUTUK UMI, SEBAB DULU AKU TAK SUKA UMI, SEKARANG BARU AKU SEDAR YANg UMI NI BEGITU IKHLAS MENDIDIK ANAK-ANAK MUSRIDNYA. MAAFKAN AKU UMI SHARIFAH .


-Uhibbu Umi Sharifah Norrazah Syed Kamal-